Verzenden & retourneren

Het herroepingsrecht (recht van retour)

 

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. (indien de producten niet zijn uitgesloten van het retourrecht) U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via [email protected] of maak gebruik van het modelformulier. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten indien wij het product in ons bezit hebben of u redelijkerwijs aan kunt tonen dat het product door u verzonden is.

 

Gedurende de eerste termijn van 14 dagen  kunt u datgene met het product doen wat redelijkerwijs nodig is om het product te beoordelen. Het is toegestaan het product uit te proberen zoals u dat ook in een fysieke winkel zou doen. Daarbij kunt u het product uit de verpakking halen, tenzij de verpakking een verzegeling bevat. Heeft u meer gedaan dan nodig was om het product te proberen, dan kunnen wij u daarvoor kosten in rekening brengen.

 

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u, of een door u aangewezen derde anders dan de vervoerder, het product in bezit heeft gekregen.

 

Als u in één bestelling meerdere goederen met verschillende levertijden heeft besteld, verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u het laatste product of onderdeel heeft ontvangen.

 

Op het moment dat u met ons een regelmatige levering van producten bent overeengekomen verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, het eerste product fysiek in bezit krijgt.

 

Om gebruik te maken van uw herroepingsrecht verzoeken wij u de bij de bestelling geleverde brief of het modelformulier te gebruiken,

 

Wij verzoeken u het product zoveel als mogelijk in de originele verpakking te retourneren.

 

Retourzending

 

U mag het product terugsturen op de wijze zoals u dat wenst. Sommige producten kunnen met de post worden verzonden.

 

Het is mogelijk dat wij de retour te sturen producten bij u ophalen. De kosten hiervoor zijn €75,-. U kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice. Indien het product niet in originele verpakking klaarstaat voor vervoer kunnen extra kosten gerekend worden voor het geschikt maken van vervoer van het product. Deze kosten komen bovenop de afhaalkosten en bedragen ten hoogste €40,-.

 

Terugbetaling

 

In geval van een herroeping ontvangt u alle betalingen, inclusief leveringskosten voor de heenzending, zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen nadat u heeft aangegeven gebruik te willen maken van het herroepingsrecht, terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee u betaald heeft.

 

U draagt zelf de kosten voor de retourzending. Wij schatten dat deze kosten maximaal € 75 euro zullen bedragen. U kunt het product ook kosteloos retourneren. U ontvangt het te ontvangen bedrag dan in de vorm van een tegoedbon besteedbaar bij zzzlapen.nl.

 

Uitsluiting herroepingsrecht

 

Het herroepingsrecht is uitgesloten voor:

 

  • Producten die naar uw specificatie gemaakt zijn, zoals matrassen, speciale kleuren bedden, aanpassingen aan bedden enz.

 

  • Voor producten die na opening vanwege hygiënische redenen niet geretourneerd kunnen worden, zoals Matrassen, Dekbedden, dekbedovertrekken, hoeslakens, moltons, kussens, topdeks enz.

Uitsluitsel per product:

Matrassen - Herroepingsrecht vervalt zodra de matrassen uit de verpakking zijn gehaald. (testen dient te gebeuren met plastic hoes in takt)

Dekbedden - Geen herroepingsrecht

Kussens - Geen herroepingsrecht

Bedtextiel - Herroepingsrecht vervalt zodra het bedtextiel uit de verpakking is gehaald.

Boxsprings inclusief matras - Herroepingsrecht vervalt zodra de matrassen uit de verpakking zijn gehaald. (testen dient te gebeuren met plastic hoes in takt)

Boxsprings zonder matras - Herroepingsrecht van toepassing

Overige meubelen zonder hygienische producten - Herroepingsrecht van toepassing

Matrassen op maat gemaakt - Geen herroepingsrecht

Overige hygienische producten - Geen herroepingsrecht

 

Herroepingsrecht bij combinatieaanbiedingen

 

Bij combinaties van aanbiedingen is het herroepingsrecht van toepassing op de producten zoals hierboven benoemd.

Indien één of meerdere van deze producten geretourneerd wordt voor de overige producten de reguliere prijs betaald.

 

voorbeeld:

U koopt een matras, bed en nachtkastje welke normaal €300,- per stuk kosten.

U betaald voor deze set €700,- ipv €900,- omdat het een combinatieaanbieding betreft.

 

U beslist binnen 14 dagen dat u het nachtkastje niet wilt aankopen. U volgt de hierboven vermelde procedure en ontvangt €100,- euro retour.

 

Bovenstaande geldt niet voor boxspringsets welke als compleet set worden aangeboden. Alleen bij packagedeals waarbij duidelijk wordt aangegeven wat ze apart van elkaar kosten.