Klantenservice & Contact

Heeft u vragen over ons bestelproces of producten? Of heeft u vragen over slaapbenodigdheden in het algemeen? Wellicht heeft u een probleem en zoekt u naar een oplossing?
Mocht uw antwoord er niet tussen staan, dan stellen wij het op prijs wanneer u een mail stuurt naar: 

[email protected] Of bel met:0612354824

 

---

 

Bezoek- en Post Adres:

 

Nieuwe Markt 6
8102 CG Raalte

 

Morsweg 5
7461 AG Rijssen

 

KvK-nummer: 61915882

BTW-identificatienummer: NL854546881B01

 

1 Caravanmatras
1.1 Ik zie mijn type caravan niet op jullie site staan. Kan ik de matras hiervoor wel bestellen?

Jazeker, wij kunnen alle soorten en maten matrassen maken. Heeft u een speciale wens of een type caravan welke niet op onze site staat? Neemt u dan contact op via e-mail [email protected] of bel met Ria via 0612354824.

2 Buitengewone service
2.1 Ik heb een boxspring met meegestoffeerde matrassen. Kan ik daar een nieuwe kern in krijgen?

Jazeker kan dat. Als je hoes nog heel goed is maar je matras zakt bijvoorbeeld door. Dan kunnen we een nieuwe kern voor je leveren. Om te waarborgen dat je wel lekker kunt slapen als je een nieuwe kern koopt hebben we enkele gegevens van je nodig. Zorg dat je de volgende gegevens, indien mogelijk, alvast bij de hand hebt:

  • Dikte, lengte en breedte van de matraskern in cm.
  • Ook kan het type schuim en of er veren inzitten belangrijk zijn. Weet je dit niet zeker?

 

Bel met Ria van de klantenservice en ze kan er met een paar gerichte vragen achter komen welke matraskern u heeft of wenst.

Telefoonnummer: 0612354824

E-mail: [email protected]

 

3 Contact
3.1 Kan ik iemand aan de telefoon krijgen?

Jazeker, Wij zijn elke dag via 06-123454824 telefonisch bereikbaar van 9 uur in de ochtend tot 21 uur in de avond. Mocht het voorkomen dat het druk is, dan wordt u altijd snel teruggebeld.

4 Klanttevredenheid
4.1 Zijn jullie aangesloten bij een keurmerk?

Zzzlapen.nl is aangesloten bij de stichting Webwinkel Keur. Webwinkel Keur is het keurmerk dat meer transparantie en veiligheid brengt in de markt van het online winkelen. Zij zorgen ervoor dat webwinkeliers eerlijk en transparant beoordeeld worden en u kunt uw ervaringen met een webwinkel delen. Op deze manier worden webwinkels zowel door U als door webwinkel Keur beoordeeld. Dubbele zekerheid dus!

4.2 Wat als ik een matras op maat bestel en deze past niet?

99% van al onze matrassen past direct, maar er kan altijd een uitzondering op deze regel zijn. Daarom krijgt u bij ons een pasgarantie. Wanneer wij een matras voor u maken en deze past niet, dan zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk een passende matras heeft. 

Uiteraard geldt de pasgarantie niet wanneer u zelf de matras verkeerd heeft besteld, maar neem altijd contact met ons op voor een oplossing. We willen natuurlijk wel dat u lekker slaapt en in goed overleg zijn de meeste problemen snel op te lossen.

5 Retourneren en herroepingsrecht
5.1 Wat zijn de voorwaarden voor retourneren van de bestelling?

Alle hygiënische producten en producten welke op maat worden gemaakt, kunnen niet retour. U zou het zelf ook niet prettig vinden als uw kussen en/of matras al bij diverse andere klanten is geweest. 
Hoe het retour sturen precies in zijn werk gaat kunt u hier vinden. 

5.2 Wat als de matras die ik bestelt heb niet past?

Voor de matrassen op maat hebben wij een pasgarantie. Van de 100 van onze op maat gemaakte matrassen past 99% meteen. Valt u toch binnen die 1%? Dan wisselen wij ten spoedigste en kosteloos uw matras om voor eentje die wel past.

Neemt u hiervoor contact met ons op  via 0612354824 of [email protected]. Wij gaan dan snel voor u aan de slag.  

5.3 Kan ik mijn bestelling retour doen?

U kunt uw bestelling retour doen. Er zijn echter uitzonderingen: 
Alle hygiënische producten en producten welke op maat worden gemaakt kunnen niet retour. U zou het zelf ook niet prettig vinden als uw kussen en/of matras al bij diverse andere klanten is geweest. 

Voor de matrassen op maat hebben wij een pasgarantie. 99% van onze matrassen past meteen. Valt u toch binnen die 1%? Dan wisselen wij ten spoedigste en kosteloos uw matras om voor eentje die wel past.

6 Bestellen en ontvangen
6.1 Hebben jullie een veilige betaalmethode?

Onze betalingen verloop allemaal via de beveiligde servers van onze partners. Daarnaast versleutelen we alle gegevens welke via zzzlapen.nl verstuurd worden. Dit gebeurt middels SSL. 

SSL staat voor Secure Sockets Layer en versleutelt het dataverkeer tussen onze website en haar bezoekers. We gebruiken de derde versie van SSL die eigenlijk Transport Layer Security (TLS) heet. Het is een encryptieprotocol voor de authenticatie en beveiliging van gegevens die via het internet worden verzonden. SSL vormde de basis voor TLS, maar de naam SSL wordt echter nog altijd gebruikt als het gaat om het beveiligen van de internetverbinding.

zzzlapen.nl maakt gebruik van extended validation. Dan wordt expliciet gekeken of het bedrijf correct bij de Kamer van Koophandel is geregistreerd. Deze uitgebreidere controles lichten vrijwel alle aspecten van het bedrijf door. Een grote groene balk met de bedrijfsnaam wordt zichtbaar voor de domeinnaam in de adresbalk van de browser.  Zzzlapen.nl is een initiatief van www.slaapopmaat.nl. Vandaar dat u deze bedrijfsnaam in de groene balk ziet staan.

6.2 Wanneer krijg ik mijn bestelling in huis?

Op onze site staat aangegeven welke levertijd er op een product zit. U ontvangt uw bestelling uiterlijk op de laatste mogelijk dag van levering, tenzij een overmachtsituatie heeft plaatsgevonden. U wordt hiervan tijdig op de hoogte gesteld. U ontvangt tevens een Track & Trace code zodat u uw bestelling kunt volgen.

6.3 Kan ik zelf een leverdatum aangeven?

U kunt zelf aangeven wanneer u uw bestelling bezorgd wilt hebben. 
Dan kan dat op de volgende twee manieren:

1. U geeft in het opmerkingenveld aan op welke gewenste leverdatum u uw bestelling wenst te ontvangen. Deze optie is alleen mogelijk indien uw gewenste leverdatum verder in de toekomst ligt dan onze levertijd.

2. U stuurt een mail of belt met ons om te overleggen over de leverdatum. Samen komen we er wel uit.

Is uw vraag nog niet voldoende beantwoord? U kunt ons altijd mailen via [email protected].
Bellen kan elke dag van 9:00 tot 21:00 via 06-12354824.

6.4 Ik wil graag dat mijn bestelling in een ander land afgeleverd wordt. Is dit mogelijk?

Dit is mogelijk.  Bij ons bestelproces kunt u al kiezen voor Nederland, België en Spanje.

Wilt u graag naar een ander land verzenden?

Neemt u dan contact op met onze klantenservice. Het is mogelijk dat er extra kosten verbonden zijn aan het versturen naar andere landen dan Nederland en België.

Voor Spanje rekenen wij €45,00 verzendkosten, maar dan wordt deze wel tot aan de camping gebracht. 

6.5 Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

Wij zijn heel zorgvuldig met uw gegevens. In onze privacy policy kunt u precies lezen wat we wel en niet met uw gegevens doen.
Onze 
privacy policy staat hier

7 Wat u moet weten over onze producten
7.1 Welk type matras is het meest geschikt voor mij?

Iedereen is uniek. Sommige mensen kunnen overal op slapen en bij anderen komt de behoefte heel specifiek.
Welke matras voor u geschikt is, is dan ook op afstand nooit met zekerheid te zeggen. Het gaat erom dat u lekker ligt. Een goede matras moet de juiste tegendruk geven.
U heeft vast weleens gehoord dat zware mensen een stevige matras behoeven en lichte mensen een soepele. Dit blijkt in de praktijk niet altijd zo te zijn. Met een koudschuimmatras voor in de caravan kunt u bijna niet fout gaan. Hier spelen meerdere factoren mee dan alleen een goed matras. Deze moet ook niet te zwaar en te duur zijn.

Een groot misverstand is ook dat een duurdere matras altijd beter is. Het gaat immers om uw persoonlijke behoefte. Heeft u meer vragen? Neemt u dan contact met ons op of kom proefliggen in de winkel bij onze partner Slaap op Maatwww.slaapopmaat.nl 

7.2 Welke soorten en maten matrassen kunnen jullie leveren?

Als het om soorten en maten gaat kunnen wij alles maken en leveren. Staat uw specifieke soort of maat niet op de site? Stuur ons dan een bericht  of bel ons op 06-12354824 (elke dag tussen 9.00 en 21.00 bereikbaar) om te vragen naar de mogelijkheden. 

7.3 Wat is polyetherschuim?

Polyether, ook wel comfortschuim genoemd, is de goedkoopste soort schuim. Deze heeft weinig veerkracht en geniet een kortere levensduur dan andere soorten schuim. De kwaliteit van het schuim wordt uitgedrukt in soortelijk gewicht (SG). Als u een polyethermatras met als kenmerk SG40 koopt, betekent dit dat deze matras 40 kg per kubieke meter schuim weegt. Dit heeft te maken met de hoeveelheid lucht die in de matras (of topmatras etc.) aanwezig is. Dit is voor een polyether matras een goede kwaliteit. Onafhankelijk van het SG-gehalte kan een polyether matras zo gemaakt worden dat deze wat stugger of wat slapper is. 

Qua eigenschappen laat polyether wat te wensen over. Het schuim is relatief goedkoop. Dit betekent ook dat door de gesloten celstructuur het slecht vocht opneemt en warm aanvoelt. Als u al warm bent in bed, dan is een polyether matras niet aan te raden. Ook krijgt u bij een polyethermatras eerder last van kuilvorming. 

Een polyether matras kunt u herkennen aan de regelmatige celstructuur. Deze matrassen hebben een beperkt corrigerend vermogen.

Polyethers zijn polymeren waarin meerdere ethergroepen voorkomen. Een polyethyleenoxide wordt gevormd uit een alcohol en het epoxide etheenoxide (oxiraan)

Bij gebruik van een meervoudige alcohol ontstaan polyolen. Deze wordt onder andere toegepast als een component van polyurethaan.

7.4 Wat is koudschuim?

Een hogere mate van comfort wordt geboden door een koudschuimmatras. Koudschuim vormt perfect naar uw lichaam en is een schuim met hoge comforteigenschappen. Te verkrijgen van 30 tot 60 kg/m³.

De reactieve polyetherpolyol zorgt ervoor dat de veerkracht merkelijk hoger is dan bij conventionele schuimen. De celstructuur is open en zeer gedifferentieerd en zal daardoor het vocht veel beter opnemen dan een polyethermatras. Het materiaal ademt ook veel beter. Een koudschuimmatras is een ideale flexibele en sterke matras die bij het opmaken van het bed makkelijk in het gebruik is. Het is een matras naar de laatste technologie. De hardheid van de matras is zeer goed afgestemd op de lattenbodem of boxspring. Deze matrassen zijn vrij van schadelijke stoffen.

Opmerkzaam van koudschuim is dat het brandvertragend is.

Bij koudschuimmatrassen wordt er een onderscheid gemaakt tussen 30, 40, 50, 55 en 60 HR. HR staat voor High Resilience of hoge veerkracht. Hoe hoger het soortelijk gewicht, des te beter de matras zich naar uw lichaam vormt. Koudschuimmatrassen kennen een lange levensduur, maar de levensduur verschilt wel naar gelang het HR gehalte.

Eigenschappen van een koudschuimmatras:

* goede conformiteit / de perfecte lichaamsondersteuning

* voelt niet warm aan

* goede vochtopname & ventilatie

* lange levensduur

* neem nooit een te dikke HR matras (max. 22 cm. hoog)

* matras zonder klachten

7.5 Wat betekent het HR gehalte bij een koudschuimmatras?

H.R: High Resilience (HR 30 tot HR 80)

Bij koudschuimmatrassen wordt er een onderscheid gemaakt tussen 30, 40, 50, 55, 60 en 80HR. HR staat voor High Resilience of hoge veerkracht. Hoe hoger het soortelijk gewicht des te beter de matras zich naar uw lichaam vormt. Koudschuimmatrassen kennen een lange levensduur, maar de levensduur verschilt wel naar gelang het HR gehalte.

Eigenschappen van een koudschuim matras:

* goede conformiteit / de perfecte lichaamsondersteuning

* voelt niet warm aan

* goede vochtopname & ventilatie

* lange levensduur

* neem nooit een te dikke HR matras (max. 22 cm. hoog)

* matras zonder klachten

7.6 Wat is traagschuim?

Nasa foam of memory foam zijn de namen die men voor traagschuim gebruikt. Deze matrassen zijn bedoeld voor mensen met rug- of spierklachten, zijn drukverlagend en dus optimaal voor mensen met gewrichtspijnen. Deze schuimsoort reageert op lichaamswarmte en wordt extra soepel. Er wordt een minimale tegendruk op het lichaam ervaren.

Het schuim reageert ook op de omgevingstemperatuur. Traagschuim heeft een dichte cellenstructuur, waardoor lichaamswarmte en lichaamsvocht redelijk wordt afgevoerd. Traagschuim is uitstekend te combineren met verstelbare matrasbodems. Doordat de matras drukverlagend is, blijft de bloedsomloop constant met een warmere lichaamstemperatuur als resultaat. Deze matras is daarom niet geschikt voor mensen die veel transpireren. Een voordeel is dat men wel minder draait tijdens de slaap

De matrastijk is ook een belangrijk onderdeel van ieder matras en vooral bij een traagschuim matras. De tijk zorgt namelijk voor een goede vochtopname, temperatuur en ventilatie tussen de beslaper van de matras en het schuim.

Eigenschappen van een traagschuim matras:

* voelt gemiddeld in temperatuur

* redelijke vochtopname & ventilatie

* zeer goede conformiteit

* medisch matras (zeer veel anti-allergische eigenschappen)

* niet geschikt voor mensen die veel transpireren

7.7 Wat is latex?

Latex of schuimrubber (cellulair rubber) kan van natuurlijke oorsprong zijn, maar wordt ook chemisch (uit aardolie) vervaardigd. Meestal is latex een mengeling van beide. Natuurlatex is afkomstig van melk uit de rubberboom (meestal uit Zuidoost-Azïe). Bij het vers afgetapt latex wordt ammoniak gevoegd en enkele keren gecentrifugeerd.

De gaten in latexschuim komen van holle pennen die bij productie op de mallen zijn gemonteerd, zodat bij het koken in 115 graden heet water (de vulcanisatie) dit water zorgt voor een gelijkmatige uitharding van het latexschuim.

In een matras worden zo dikkere en dunnere holle pijpen gebruikt om zones in de matraskern te maken die het schuim respectievelijk zachter of harder maken. Deze zones kunnen dan afgestemd worden op het verschillend gewicht van de lichaamsdelen die erop rusten. De grootste vernieler van matrassen met schuim is transpiratievocht. De matras vergeelt en gaat minder lang mee door de zuren en afvalstoffen in het zweet. Latex ventileert niet goed en neemt weinig vocht op. Van nature past het zich aan aan de temperatuur van het lichaam. In een koude ruimte voelt latex ook koud aan.

7.8 Wat betekent Colortemp?

Met de Colortemp aanduiding wijkt Silvana af van de traditionele warmteklassen. Elk dekbed heeft een eigen kleur welke een dikte/temperatuur aangeeft. Zo is bij de Colortemp aanduiding 1 extra light en 6 extra warm.

8 Probleem en oplossing
8.1 Wij hebben twee matrassen in ons bed. Alleen nu ontstaat er een gat tussen. Hoe komt dat en wat kan ik er aan doen?

Een gat tussen de matrassen is vervelend. Hoewel de meeste goede matrassen bij normaal gebruik geen gat laten vallen, is het mogelijk dat, in een tweepersoonsbed waar u allebei een eigen matras heeft, het het gebeuren dat u zich 's nachts ingraaft tussen de matrassen.

Dit kunt u tegengaan door het gebruik van een Pont D'amour oftewel liefdesbruggetje. U kunt weer fijn tegen uw partner aanliggen.

Een goede, maar iets duurdere oplossing, is het gebruiken van een topmatras. 
Denkt u er wel aan dat u wellicht tweepersoons hoeslakens en moltons wilt gebruiken.
Wanneer het gat ontstaat doordat uw matrassen schuiven kunt u ook onze boxspringgrips aanschaffen.

8.2 Mijn matras ligt door. Hoe los ik dat op?

Als uw matras doorligt, is er eigenlijk maar 1 oplossing. U bent toe aan een nieuwe matras. Het is een groot misverstand dat hiervoor een topdek bedoeld is. Wanneer uw matras doorzakt en u legt hier een topdek bovenop, dan is deze met 3 - 6 maanden aan vervanging toe. Dit valt niet onder de garantie.
Kijkt u ook of uw matras is doorgezakt of zat het wellicht aan uw boxspring of bodem ligt. U kunt dit testen door de matras op de grond te leggen en hierop te gaan liggen. Ondertussen kunt u uw boxspring of bodem ook testen. 

Wanneer u een nieuwe matras op een doorgezakte bodem of boxspring legt, bent u na enkele maanden ook weer aan een nieuwe matras toe.
Bent u niet helemaal zeker of uw matras is doorgezakt?  Wij rijden door heel Nederland en België. Maak een afspraak en wij komen vrijblijvend van een advies voorzien.

U kunt ons altijd mailen via [email protected].
Bellen kan elke dag van 9:00 tot 21:00 via 06-12354824.

8.3 Kan ik een topmatras (topdek) gebruiken?

Dat kan altijd. Let erop dat uw matras niet is doorgezakt. U vernielt de topmatras wanneer u deze op een doorgezakte matras legt. 

Niet bij alle matrassen is een topmatras nodig. De meeste boxspringmatrassen behoeven wel een topmatras. Heeft u een goede kwaliteit matrassen gekocht? Dan is het aan uzelf of u een topmatras wenst. Voordelen van een topmatras zijn:

- U zult een hogere mate van comfort ervaren;
- Opmaken van een topmatras kost minder energie dan de grotere zwaardere matrassen;
- Een matras zal minder snel slijten wanneer u gebruik maakt van een topmatras.

Wanneer u een elektrisch verstelbaar slaapsysteem heeft is een traditionele topmatras niet handig. U kunt hiervoor een splittopper aanschaffen.

8.4 Mijn meegestoffeerde matrassen liggen door. Kan ik een nieuwe matraskern voor in de hoes kopen?

Dit is mogelijk. We moeten dan weten wat uw wensen zijn qua ligcomfort en budget. Tevens is het handig de maat van uw kern te weten (h x b x l). We kunnen u dan een passende offerte maken. Slaapt u met zijn tweeën in een bed? Dan is het wellicht handig om beide kernen gelijktijdig te vervangen. 

8.5 Ik heb een boxspring en de matrassen schuiven nogal. Wat kan ik hier aan doen?

Als uw matrassen schuiven kunt u boxspringgrips aanschaffen. Dit zijn speciale matjes welke u tussen de matras en de boxspring kunt plaatsen. Daarmee zouden uw klachten verholpen moeten zijn. Deze boxspringgrips zijn niet bij alle boxsprings nodig. Heeft u een goede kwaliteit boxspring gekocht dan heeft u de matjes zeer waarschijnlijk niet nodig. Ook als uw topper teveel over de matrassen schuift kunt u gebruik maken van deze boxspringgrips.